Lasagne med spenatplattor
0kommentarer
Recept:
5 personer
Sätt ungen på 200 °
· Spenatlasagneplattor
· 1 msk smör
· 400 g köttfärs
· 4 st rivna morötter
· 1 burk krossade tomater
· 2 msk tomatpuré
· 1 buljongtärning
· basilika, oregano
· 1 vitlöksklyfta
· salt, peppar
· 4 msk vetemjöl
· 7 dl mjölk
· 2 msk smör
· 3 dl riven ost
Stek köttfärsen i en stekpanna med smör. Tillsätt sedan krossade tomater, morötter, tomatpuré, buljongtärning, oregano, basilika samt vitlök. Låt koka i 20 minuter för att få köttfärssåsen extra saftig. Smaka av med salt och peppar.
Medan köttfärssåsen står och kokar gör du ostsåsen. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt sedan resten av mjölken och fettet. Låt såsen koka upp under omrörning i 3-4 minuter. Rör ner 2 dl av osten och lite salt i såsen.
Varva sedan ostsåsen, spenatlasagneplattor och köttfärssåsen tre lager i en ugnssäker form (20x30 cm). Bred ut resten av osten överst. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.
Kommentera