Lasagne med spenatplattor

0kommentarer

 

Recept:

5 personer

Sätt ungen på 200 °

 

·      Spenatlasagneplattor

·      1 msk smör

·      400 g köttfärs

·      4 st rivna morötter

·      1 burk krossade tomater

·      2 msk tomatpuré

·      1 buljongtärning

·      basilika, oregano

·      1 vitlöksklyfta

·      salt, peppar

 

 

·      4 msk vetemjöl

·      7 dl mjölk

·      2 msk smör

·      3 dl riven ost

 

Stek köttfärsen i en stekpanna med smör. Tillsätt sedan krossade tomater, morötter, tomatpuré, buljongtärning, oregano, basilika samt vitlök. Låt koka i 20 minuter för att få köttfärssåsen extra saftig. Smaka av med salt och peppar.

 

Medan köttfärssåsen står och kokar gör du ostsåsen. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt sedan resten av mjölken och fettet. Låt såsen koka upp under omrörning i 3-4 minuter. Rör ner 2 dl av osten och lite salt i såsen.

 

Varva sedan ostsåsen, spenatlasagneplattor och köttfärssåsen tre lager i en ugnssäker form (20x30 cm). Bred ut resten av osten överst. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min. 

Kommentera

Publiceras ej